We zijn los! Met dertien man sterk, onder leiding van Vincent Otten, gaat het nieuwe H1 van Scylla het aankomende seizoen in de Eerste Divisie spelen! Deze zomer is alles op alles gezet om een nieuw team op de benen te krijgen in Groningen. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover: de eerste officiële wedstrijd van het seizoen! Met de Red Stars uit Soest had Scylla een leuke tegenstander om het seizoen in te luidden.

Rik Smid maakte van achter de driepuntslijn de openingsscore van de wedstrijd. Hiermee zette hij direct de toon voor zijn verdediger want dit zou niet de laatste driepunter van de wedstrijd worden. De Red Stars wisten onder leiding van Sonny Waaldijk in het eerste kwart goed bij te blijven (26-20). In het tweede kwart nam Scylla de wedstrijd in eigen handen en bouwden zij aan een voorsprong van 21 punten.

In de tweede helft straalde het plezier er vanaf voor de mannen van Scylla. Uiteindelijk werd deze lijn doorgezet door de thuisploeg en wonnen zij de wedstrijd met een eindstand van 107 – 67. Rik Smid eindigde met maar liefst zeven bommen achter de driepuntlijn als topscorer en eigenaar van het 100e punt (Rik Smid 39, Rico Bakker 20, Julian Langeler 12). Bij de bezoekers werd Sonny Waaldijk de man met de meeste punten (Sonny Waaldijk 20, Michiel Zwarteveen 15, Joey Johnson 12, Yannick Waaldijk 11).