De basketbalclubs in Noord-Nederland grijpen Internationale Vrouwendag aan voor de kick-off van de campagne ‘Bal zoekt vrouw’. Ze zijn op zoek naar meiden en vrouwen van 6 tot 60 jaar, om kennis te maken met de leukste teamsport die er is: basketbal. Of juist om weer te beginnen na lange tijd, of misschien wel een club mee te besturen.

Excercitia, HSVB, BVG, De Groene Uilen-Moestasj, Celeritas Donar  en Assist namen enige tijd geleden het initiatief om samen te werken aan de promotie en ontwikkeling van vrouwenbasketbal in het Noorden; recentelijk is de groep uitgebreid met Aquila, Dyna’75, Stichting Vrouwen Topbasketbal Noord (Martini Sparks). Margo Koning van HSVB: “We werken voor het eerst club-overstijgend samen bij het werven van nieuwe leden tot de ontwikkeling van de individuele speelster, trainer of clubbestuurder. Elkaar helpen en daarmee samen het vrouwenbasketbal in het Noorden echt een boost te geven.”

De eerste gezamenlijke actie is de ‘Bal zoekt vrouw’ kennismakingsochtend op zaterdag 11 mei 2019 in sporthal Vinkhuizen in Groningen. De clubs werken samen aan een afwisselend en sportief programma, met onder andere spelregeluitleg, een clinic door de speelsters van het eredivisieteam Keijser Capital Martini Sparks, een workshop over voeding, een ‘potje’ ballen, en veel meer.

Dus.. bal zoekt jou op 11 mei!

Meedoen? Meld je aan via deze link! Spread the news en neem ook je buurvrouw, zus, vriendin, oud-teamgenoot, nichtje etc. mee. Het gaat een leuke, gezellige en vooral sportieve basketbaldag worden!

Namens alle onderstaande verenigingen, hopelijk tot 11 mei!